איך מכינים איירון סטייק ? מתכון לאיירון סטייק צלוי על הפלאנצ'ה איירון סטייק שנקרא גם פלאט איירון בשל צורתו השטוחה נתח משגע שנוצר מנתח צלי כתף (כתף מספר 5), שחצו אותו באמצעו והוציאו לו את הגיד הראשי החוצה אותו לאורכו.
איך מכינים איירון סטייק ? מתכון לאיירון סטייק צלוי על הפלאנצ'ה איירון סטייק שנקרא גם פלאט איירון בשל צורתו השטוחה נתח משגע שנוצר מנתח צלי כתף (כתף מספר 5), שחצו אותו באמצעו והוצ
בשר מעושן , למה לעשן בשר ? איך לעשן בשר ? ועוד מושגים מעולם הבשר המעושן ! הנה מס' מילים בנושא של עישון בשר והסבר קצר על למה זה די שונה משיטות בישול אחרות, ולמה כדאי בכלל לטרוח ולעשות את
בשר מעושן , למה לעשן בשר ? איך לעשן בשר ? ועוד מושגים מעולם הבשר המעושן !
סינטה מישמישים וליים 3 סטייקים סינטה עבים ( עובי 3 אצבעות) 8 מישמישים חצויים ללא הגלעין 2 ליים חתוכים לרבעים שמן זית למשרה: חצי כוס שמן זית כף זרעי כוסברה כף תימין מלח פלפל נטחן בעלי ומכתש את התבלינים ונוסיף
סטייק"טומהוק" הוא בעצם נתח אנטריקוט עם עצם ארוכה (של האסאדו ), ודרך ההכנה שלו לא שונה מזו של כל סטייק אחר. בדרך כלל כשמדובר בסטייק טומהוק, מדובר על נתח עבה יחסית, שמשקלו קילו ומעלה. והעובדה הזאת צריכה להילקח בחשבון כשמחשבים
סטייק"טומהוק"הוא בעצם נתח אנטריקוט עם עצם ארוכה (של האסאדו ), וד
400 גרם שעועית שחרה מושרית במים 24 שעות קודם 1 ק"ג אונטריב (צלעות עגלה חתוך לקוביות ) 200 גרם קבנוס חתוך לקוביות קטנות (אפשרות להוסיף חזה אווז חתוך לקוביות ) 2 בצל פרוס 1 כף שום כתוש 1 ראש שום
400 גרם שעועית שחרה מושרית במים 24 שעות קודם 1 ק"ג אונטריב (צלעות עגלה חתוך לקוביות ) 200 גרם קבנוס
לסדר בסיר: 1.5 כוסות קטניות שהושרו לפחות 24 שעות (חומוס, שעועית לבנה , שעועית אדומה) 1.5 ק"ג נתח שריר 3 עצמות מח 1 מגש קישקע ראש שום שלם שטוף 3-4 תפוחי אדמה קלופים וחצויים (בינוניים) (אופציה להוסיף בטטה שלמה שטופה)
לסדר בסיר: 1.5 כוסות קטניות שהושרו לפחות 24 שעות (חומוס, שעועית לבנה , שעועית אדומה) 1.5 ק"ג נתח שריר 3 עצמות מח 1 מגש קישקע ראש שום שלם שטוף 3-4 תפוחי אדמה קלופים וחצויים (בינונ
רוסטביף פיקניה בתנור חורצים את השומן שמעל הנתח לאורך ולרוחב מורחים את הנתח מכל צדדיו במרינדה מחממים תנור ל220 מעלות ומכניסים את הנתח ל10 דקות מורידים את הטמפרטורה ל180 מעלות וממשיכים לצלות עוד 30 דקות למרינדה : 1/2 כוס
רוסטביף פיקניה בתנור חורצים את השומן שמעל הנתח לאורך ולרוחב מורחים את הנתח מכל צדדיו במרינדה מחממים תנור ל220 מעלות
מרכיבים: מתאים לכ 4-5 סועדים חצי קילו בשר טחון / עוף טחון / שילוב של שניהם. (זה יוצא מדהים עם בקר טחון.) רבע כוס קמח שיבולת שועל / קמח עדשים / קמח כוסמין (מכיל גלוטן) ביצה חצי כפית מלח חצי
מרכיבים: מתאים לכ 4-5 סועדים
חצי קילו בשר טחון / עוף טחון / שילוב של שניהם. (זה יוצא מדהים עם בקר טחון.)
מתכון בשר מפורק (הכנה בסיסית) בסיס שמספיק ל8-12 מנות, בשרי, 15 דקות עבודה, 5 שעות זמן כולל מצרכים: 2 ק"ג בשר לבישול ארוך (אני השתמשתי חצי חצי בבשר חזה וצלעות שהזמנתי ממרינדו) אופן הכנה: בתנור: מחממים תנור ל-160 מעלות (חום
בסיס שמספיק ל8-12 מנות, בשרי, 15 דקות עבודה, 5 שעות זמן כולל 2 ק"ג בשר לבישול ארוך (אני השתמשתי חצי חצי בבשר חזה וצלעות שהזמנתי ממרינדו) בתנור:
שוק טלה חגיגית (מתכון מאת הילית סביר צידון ) שוק טלה עם עצם משוחררת בפנים במשקל של כ3.5 ק"ג חצי כוס אבקת חרדל רבע כוס פלפל שחור 2 כפות מלח אטלנטי לירוקים 2 כוסות שמן קנולה לטיגון 2 כוסות עלי
שוק טלה חגיגית (מתכון מאת הילית סביר צידון ) שוק טלה עם עצם משוחררת בפנים במשקל של כ3.5 ק"ג חצי כוס אבקת חרדל רבע כוס פלפל שחור 2 כפות מלח אטלנטי לירוקים 2 כוסות שמן קנולה
שפונדרה וגזרים מקורמלים ברוטב דבש טימין וצימוקים במיוחד לראש השנה מאת אסי רוז מתאים לתבנית גדולה / סיר סוטאז' בקוטר 30 ס״מ ומעלה לכ4-6 סועדים נתח שפונדרה של שני קילו תלוי בכמות הסועדים שלכם קילו בשר מתאים בערך לכ3-4 סועדים