פורטרהאוס – איך מכינים את הסטייק המושלם בתנור

זה נתח מרשים, יפהפה, רך ועסיסי – ואין דבר קל יותר מלהכין אותו בבית.
דאגנו לכם למתכון של הבשלנית והמארחת הילית סביר צידון ואם תיקבו אחרי כל השלבים, תקבלו פורטר האוס צלוי לשלמות שכולם ירצו חתיכה ממנו
* 1 נתח פורטרהאוס על העצם
* שמן זית (או חמאה)
* מלח ופלפל שחור
* 3-2 שיני שום קלופות ושלמות
* ענף רוזמרין (לא חובה)
אופן ההכנה:
* מוציאים את הנתח מהמקרר כשעתיים לפני ההכנה.
* לפני ההכנה, ממליחים ומפלפלים אותו.
* מלהיטים על להבה גדולה מחבת מברזל יצוק שיכולה להכנס לתנור. במקביל, מחממים תנור ל-200 מעלות.
* יוצקים למחבת שמן זית ומוסיפים את הנתח, שיני שום וענף רוזמרין (לא חובה). צורבים עד קבלת אפקט מייארד (השחמה קלה ויפה של הבשר),
*הופכים וצורבים באותו אופן גם הצד השני. אם רוצים, מוסיפים חמאה בזמן הצלייה.
* מעבירים את המחבת עם הנתח בזהירות לתנור וצולים עד שהנתח מגיע לטמפרטורה פנימית 57-54 מעלות, תלוי במידת העשייה הרצויה (מומלץ להשתמש במדחום בשר).
* מוציאים את הנתח לקרש חיתוך ונותנים לו לנוח כ־10 דקות לפני שפורסים.