Skip to Content
משלוח חינם בקנייה מעל 500 ש״ח
להזמנת בשר עד הבית 04-9120182
מסעדה 04-6658555

פורטרהאוס – איך עושים סטייק בתנור?

פורטרהאוס –  איך מכינים את הסטייק המושלם בתנור

פורטרהאוס
איך מכינים את הסטייק המושלם בתנור

זה נתח מרשים, יפהפה, רך ועסיסי – ואין דבר קל יותר מלהכין אותו בבית.
דאגנו לכם למתכון של הבשלנית והמארחת הילית סביר צידון ואם תיקבו אחרי כל השלבים, תקבלו פורטר האוס צלוי לשלמות שכולם ירצו חתיכה ממנו

* 1 נתח פורטרהאוס על העצם
* שמן זית (או חמאה)
* מלח ופלפל שחור
* 3-2 שיני שום קלופות ושלמות
* ענף רוזמרין (לא חובה)

אופן ההכנה:

* מוציאים את הנתח מהמקרר כשעתיים לפני ההכנה.
* לפני ההכנה, ממליחים ומפלפלים אותו.
* מלהיטים על להבה גדולה מחבת מברזל יצוק שיכולה להכנס לתנור. במקביל, מחממים תנור ל-200 מעלות.
* יוצקים למחבת שמן זית ומוסיפים את הנתח, שיני שום וענף רוזמרין (לא חובה). צורבים עד קבלת אפקט מייארד (השחמה קלה ויפה של הבשר),
*הופכים וצורבים באותו אופן גם הצד השני. אם רוצים, מוסיפים חמאה בזמן הצלייה.
* מעבירים את המחבת עם הנתח בזהירות לתנור וצולים עד שהנתח מגיע לטמפרטורה פנימית 57-54 מעלות, תלוי במידת העשייה הרצויה (מומלץ להשתמש במדחום בשר).
* מוציאים את הנתח לקרש חיתוך ונותנים לו לנוח כ־10 דקות לפני שפורסים.

 

 

בחזרה למעלה
דילוג לתוכן