Skip to Content Contact Us

עיצוב ללא שם (16)

צ'יפס וסוכריות בקר ברוטב מייפל מאת אסי רוז (קציצות )

share

מרכיבים: מתאים לכ 4-5 סועדים 

  • חצי קילו בשר טחון / עוף טחון / שילוב של שניהם. (זה יוצא מדהים עם בקר טחון.)
  • רבע כוס קמח שיבולת שועל / קמח עדשים / קמח כוסמין (מכיל גלוטן)
  • ביצה
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית אבקת שום / שן שום כתושה.
  • 6-8 תפוחי אדמה בינונים.
  • 2-3 כפות שמן זית.
  • קורט מלח.

רוטב: 

  • חצי כוס סירופ מייפל.
  • 2 כפיות מלח.
  • כף אורגנו מיובש- בהחלט לא חובה מוסיף המון ארומה ובעיקר מחזק את מערכת החיסון.
  • 4 שיני שום / כפית אבקת שום.
  • כוס- כוס וחצי מים רותחים. (הכוונה כמובן לכוס מדידה במידה ואין לכם שימו כוס חד פעמית של שתיה חמה).

 

 

אופן ההכנה: 

  1. נקלוף את תפוחי האדמה ונחתוך אותם לצ'יפסים בעובי בינוני.
  2. בקערה נערבב את הבשר הטחון שלנו עם הקמח שיבולת שועל, הביצה, המלח והאבקת שום. במידה ורוצים להוסיף קישוא/בצל/תפוח אדמה מגורד דק לקציצות ניתן להוסיף כעת. ניצור קציצות קטנטנות מתערובת הבשר שלנו ונניח אותן בצד לעת הצורך.
  3. נבחר בסיר שטוח ורחב, נחמם מעט שמן זית ונטגן קלות את הצ'יפסים עם קורט מלח, הטיגון אמור להיות מהיר בערך חמש דקות, אני ממליצה לערבב תוך כדי.
  4. נערבב בקערה את כל מרכיבי הרוטב- המיפל, האורגנו, המלח, השום והמים הרותחים ונשפוך אותם על סיר תפוחי האדמה שלנו, שימו לב שהנוזלים צריכים להיות בקו תפוחי האדמה ולא להטביע אותם, לכן כמות המים כאן לא מדוייקת תראו כמה מים הסיר שלכם צריך. תתחילו עם כוס מים ותראו אם יש צורך להוסיף עוד חצי כוס. נביא את הסיר לרתיחה ונסדר מעל תפוחי האדמה את הקציצות הקטנטנות שהכנו, תנו לקציצות לגעת בנוזלים ולא לשחות בהם. נכסה את הסיר ונבשל על אש קטנה למשך 30-40 דקות, אחרי 15 דקות נסובב את הקציצות כך ששטח הפנים העליון שלהן יגע ברוטב והחלק התחתון שלהן יהפוך להיות עליון.
  5. את השלב הזה אפשר לבחור אם לעשות בתנור או על הגז, אני בחרתי בתנור שנותן קרמול משוגע לקציצות ולצ'יפסים.
  6. בתנור – חממו תנור ל200 מעלות, הניחו על החלק העליון של הסיר נייר אפיה / מכסה שיכול להיכנס לתנור, הניחו את הסיר במדף הכי תחתון של התנור ותנו לו להתבשל 10 דקות, הסירו את המכסה ותנו לסיר עוד 10-15 דקות ללא מכסה. הפעולה הזו תגרום לנוזלים להצטמצם לסוכרים להתקרמל ותשגע את כל הבית עם הריחות שלה.
  7. על הגז- הסירו את המכסה ותגבירו את האש לאש בינונית, תנו לנוזלים להצטמצם ולתפוחי אדמה מעט להיכרך משהו כמו 10-15 דקות בישול.
  8. הגישו ככה בסיר בלי הרבה מאמץ ועם מקסימום טעם והנאה, אם ממש בא לכם להשקיע חתכו קצת ירקות טריים בצד להשלמת הארוחה.

 

 

עוד קצת ממני:


  • ניתן להחליף את הסירופ מייפל בדבש.
  • ניתן לוותר על האורגנו למי שפחות מתחבר.
  • ניתן לשמור במקרר בקופסא אטומה למשך 3 ימים.
  • שימו לב זה כל כך טעים שזה מתחסל בשניות.

כתבות נוספות:

איירון סטייק מתכון מאת הילית סביר צידון

מאת: shirly פורסם: 29.06.22, 12:18

איך מכינים איירון סטייק ? מתכון לאיירון סטייק צלוי על הפלאנצ'ה איי

המשכ/י לקרוא...
F4d9fb88 9238 48f7 8551 28161ae3c91c

עישון בשר כל מה שרצית לדעת ? מאת פרי ליטאי

מאת: shirly פורסם: 29.06.22, 08:51

בשר מעושן , למה לעשן בשר ? איך לעשן בשר ? ועוד מושגים מעולם הבשר המעו

המשכ/י לקרוא...
F44ef167 Bfcf 43dd 93c0 B53a5f4c1e50

סינטה עם פירות קיץ (סינטה במשמשים וליים) מתכון מאת הילית סביר צידון

מאת: shirly פורסם: 17.06.22, 07:39

סינטה מישמישים וליים 3 סטייקים סינטה עבים ( עובי 3 אצבעות) 8 מישמישי

המשכ/י לקרוא...
82519f0e 71d1 4f03 B90e Bd1a5feb8e19
Back top top
דילוג לתוכן