Skip to Content
חדש, בלעדי למרינדו, בשר אורגני בגידול מקומי ובעל תקן אורגני
077-7295996

הטלה של מרינדו

טלה של מרינדו

רוב הטלה הגדל במרינדו הינו טלה פורטוגלי .
בפורטוגל ישנם 3 זנים של טלה עיקריים : מרינו, לקון או אסף . הלקון הינו גזע כבשים צרפתי המיועד לחלב . הגזע אומנם הינו צרפתי אך מגדלים הרבה ממנו גם בפורטוגל. ( בפורטוגל יש הרבה עדרים שמיועדים לחלב)האסף הינו גזע ישראלי, פיתוח ישראלי מוצלח מאוד וקיים היום בהרבה מדינות באירופה ובפורטוגל. טלאים מגזע אסף מתאימים גם לחלב . המרינו הוא הגזע הנפוץ בעולם שאינו מתאים לחלב . במקור הוא פותח לצמר. המרינו הגזעי המקורי הינו גזע בעל קפלים בעור ועל העור הרבה צמר ובעצם מכל טלה ניתן לייצר כמות גדולה של צמר . הגזע המקורי של המרינו לא מתאים לבשר, את הגזע המקורי הזריעו עם גזעים בשריים, איכותיים, מלאים לדוג׳ איל דה פרנס, רומנוב, שרולה (יש גם שרולה שהוא טלה ויש גם שרולה שהוא עגל )ועוד גזעים איכותיים ובשרנים . דוגמה נוספת לשילוב זנים הוא גזע הטסקל בשילוב עם מרינו. במדינות שונות יש שילובים שונים בפורטוגל נהוג שרוב המרינו מעורבב יחד עם איל דה פרנס או עם שרולה, יש קצת בשילוב ספולק או בשילוב טקסל אבל בעיקר עם איל דה פרנס ושרולה, ניתן לאמר כי רוב הטלאים הפורטוגלים של מרינדו הינם קרוס מרינו עם איל דה פראנס או מרינו עם שרולה, אנחנו קוראים להם בשם אחד כולל מרינו פורטוגלי.
בתמונה אסף פורטוגלי

בחזרה למעלה
דילוג לתוכן