Skip to Content
חדש, בלעדי למרינדו, בשר אורגני בגידול מקומי ובעל תקן אורגני
077-7295996

צלי כתף עגלה ביין ופירות יבשים

מצרכים:

1.5-2 ק”ג נתח כתף מרכזית או פילה מדומה

2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות

2 ראשי שום חצויים

2 גזרים גדולים פרוסים

2 כוסות פירות יבשים אורגניים (תאנים, שזיפים, משמשים שאפשר לחצות)

3 כוסות יין מרינדו

מים לכיסוי

4 גבעולי סלרי חתוכים גס

1 כוס שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

2 כפות פיסטוקים קלויים במחבת כ-2 דקות

 

אופן ההכנה:

נחמם תנור ל-120 מעלות בסיר שמתאים גם לתנור, סוגרים את הבשר מכל צדדיו עם שמן זית עד לקבלת צבע שחום ומניחים בצד.

מוסיפים לסיר את הבצל, הגזר, הסלרי והשום עד להזהבה, שופכים את היין ומגרדים מתחתית הסיר את המשקעים.

מחזירים לסיר בזהירות את נתח הבשר, מוסיפים את יתר הרכיבים ומוסיפים מים עד לכיסוי של כ-2/3 מגובה תכולת הסיר.

מבשלים עד לרתיחה, מכסים את הסיר, מכניסים לתנור וצולים כשעתיים.

מוסיפים את הפירות היבשים למעט הפיסטוק ומכניסים לתנור לעוד כשעה עד ריכוך מוחלט של הבשר.

פורסים את נתח הבקר לפרוסות דקות, מחממים ומגישים עם הרוטב שנוצר מהבישול ומפזרים מעל את הפיסטוקים הקלויים במידת הצורך, מצמצמים את הרוטב במחבת (אפשרי בתוספת קוביית חמאה).

בחזרה למעלה
דילוג לתוכן