Skip to Content
חדש, בלעדי למרינדו, בשר אורגני בגידול מקומי ובעל תקן אורגני
077-7295996

צלעות טלה על אורז ירוק מאת הילית סביר צידון

 

4  מנות (2 צלעות לסועד)

כתר צלעות טלה חשופות ופרוסות

2 כוסות אורז בסמטי מבושל

למשרה

כוס פטרוזיליה קצוצה

כוס נענע קצוצה

2 תמרים מג׳הול  קצוצים

2 שיני שום קצוצות

רבע כוס שמן זית

מלח ופלפל

 

נערבב את מרכיבי המשרה, ונמרח את הצלעות. רק על החלק הבשרי ולא על העצמות החשופות.

ניתן לזה לנוח כשעה.

 

בינתיים נכין את הרוטב הירוק של האורז

חופן פטרוזיליה

חופן נענע

2 כפות צלפים מומלחים

פלפל חריף – חתיכה  קטנה לפי מידת החריפות האהובה

שן שום

כוס חלב קוקוס

1/2 כוס מים

 

נערבב את מרכיבי הרוטב הירוק בבלנדר, ונתקן טעמי מלח ופלפל.

נערבב בסיר את האורז המבושל עם הרוטב הירוק, עד שכולו נצבע ירוק יפה.

נשטח אותו על נייר אפיה בתוך תבנית המתאימה לתנור ולהגשה לשולחן.

נניח את הצלעות על האורז הירוק.

מחמם תנור ל 200 מעלות רק כשנרצה להגיש את המנה.

ונכניס לתנור החם לכ-20 דקות

עד השחמה חיצונית , ואדמדמות פנימית יפה.

בחזרה למעלה
דילוג לתוכן