Skip to Content
חדש, בלעדי למרינדו, בשר אורגני בגידול מקומי ובעל תקן אורגני
077-7295996

שוק טלה ברימונים מייפל וחבושים מתכון מאת רותם ליברזון

מצרכים

שוק טלה במשקל 3 קילו עם עצם משוחררת בפנים

למרינדה

2 כפות גדושות רכז רימונים
4 כפות מייפל איכותי
3 כפות סויה
כפית פלפל שחור גרוס
3 שיני שום כתושות
לחבושים
2 חבושים קלופים וחתוכים לרבעים או שמיניות בלי הגרעינים
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס

לסלט

חבילת כוסברה או פטרוזליה קצוצה גס
חופן גרעיני רימון
מלח פלפל
שמן זית ולימון
אופן ההכנה

מכינים את המרינדה, מערבבים היטב את כל המרכיבים ומורחים את הרוטב היטב על גבי שוק הטלה. מניחים במקרר לפחות לכמה שעות עדיף לילה.
במחבת עם שמן זית צולים מכל הצדדים את החבושים עד להזהבה , מפלפלים וממליחים אותם. שומרים בצד
מכניסים את שוק הטלה לתנור שחומם מראש על חום של 250 מעלות ללא מכסה 10 דקות מכל צד. מנמיכים את החום ל 150 מוסיפים כוס מים רותחים לתבנית הצליה ואת החבושים הצלויים, מכסים את התבנית וממשיכים לצלות על חום של 150 מעלות לעוד שעתיים שלוש (תלוי בגודל הנתח) או עד שהנתח רך מאד. אפשר גם לצלות פתוח בחום של 200 עוד כשעה כדי לקבל נתחים ורודים.
מוציאים את העצם בקלות.
מניחים לנתח לנוח כ 20 דקות לפחות כדי שיספוג את המיצים, פורסים פרוסות דקות ומניחים בקערת הגשה, יוצקים מהרוטב שנוצר בתחתית התבנית.
מכינים סלט ירוקים, מערבבים את כל המרכיבים מתבלים ומניחים מעל פרוסות הטלה. מגישים לשולחן בגאווה
חג שמח

בחזרה למעלה
דילוג לתוכן