fbpx Skip to Content Contact Us

4f536bd2 B2c6 4dba Ae8f 0d493467fb43

נתח שפונדרה וגזרים מקורמלים ברוטב דבש של אסי רוז

share

שפונדרה וגזרים מקורמלים ברוטב דבש טימין וצימוקים במיוחד לראש השנה מאת אסי רוז 


מתאים לתבנית גדולה / סיר סוטאז' בקוטר 30 ס״מ ומעלה לכ4-6 סועדים
  • נתח שפונדרה של שני קילו תלוי בכמות הסועדים שלכם קילו בשר מתאים בערך לכ3-4 סועדים .
  • 3-4 כפות שמן זית.
  • ראש שום חתוך לחצי.
  • 8-10 גזרים אפשר צבעוניים ואפשר רק כתומים אני בחרתי בכתומים.
  • 4-5 גבעולי טימין.
  • חצי כוס צימוקים .
  • שורש פטרוזיליה שלם (לא חובה)
לרוטב :
  • כף שום כתוש / 4 שיני שום קצוצות.
  • כף מחוקה של מלח.
  • חצי כפית פלפל (שחור/לבן).
  • 4 כפות גדושות של דבש.
  • 2-2 וחצי כוסות מים רותחים.
אופן ההכנה:
  1. נחמם תנור לחום של 230-240 מעלות.
  2. נזלף את השמן זית בתחתית תבנית האפיה שלנו.
  3. נחתוך את הגזרים לחצאים, אני לא מקלפת רק שוטפת היטב. נסדר בתחתית התבנית קצת חצאי גזר, נזלף עליהם מעט שמן זית ונבזוק מעט מלח, על חצאי הגזר נניח את נחת השפונדרה שלנו ונסדר מסביבו עוד חצאי גזרים, את השורש פטרוזיליה והחצאי ראש שום.  נפזר מעט טימין ואת הצימוקים על כל פני התבנית ונעבור להכנת הרוטב.
  4. נערבב בקערה את כל מרכיבי הרוטב שלנו ונשפוך אותו בצורה שווה על כל תכולת התבנית.
  5. נכסה את תבנית האפיה היטב, אני אוהבת לכסות עם נייר אפיה ואז עם נייר כסף, נדאג שהכל יהיה אטום טוב טוב.
  6. נכניס לתנור שחומם מראש לחום גבוה למשך כ30 דקות, אחרי 30 דקות נוריד את חום התנור ל170 מעלות לעוד שעתיים וחצי – שלוש.
  7. קצת לפני ההגשה אני ממליצה להסיר את הכיסוי ולהבריש את כל פני התבנית במעט דבש, להכניס למרכז התנור שחומם לחום עליון של 200 מעלות למשך 5 דקות להשחמה ולקרמול מדויקים, חשוב מאוד להגיש את המנה מיד בצאתה מהתנור מהבילה וחמה.
עוד קצת ממני:

  • זו מנה שמגישים ככה בתבנית / סיר שלה ביחרו תבנית יפה שתהנו להגיש איתה את המנה למרכז השולחן.
  • ניתן לבחור כל ירק שתרצו מלבד גזר.
  • את נתח הבשר אפשר לאפות כנתח שלם וניתן גם לאפות בחתיכות קטנות יותר.
  • ניתן להשתמש בשפונדרה (אסאדו), אנטריקוט , נתח קצבים, זנב שור, בשר מס׳ 5 אין ספק שעם השפונדרה זה יוצא מדהים.
  • לעיטור נוסף של המנה אפשר לפזר מעט גרעיני רימונים ופטרוזיליה קצוצה מעל הכל.
  • ניתן לשמור במקרר בקופסא אטומה למשך 5 ימים.
  • ניתן להכין יום לפני את התבנית ללא הרוטב , את הרוטב אפשר להכין בנפרד ולשמור אותם במקרר ורק לפני האפייה לשפוך את הרוטב על התבנית לעטוף אותה היטב ולאפות.
4f536bd2 B2c6 4dba Ae8f 0d493467fb43
צילום אסי רוז
8b48f97b E877 413c 88df B90a25a70f46
צילום : אסי רוז

כתבות נוספות:

צ'יפס וסוכריות בקר ברוטב מייפל מאת אסי רוז

מאת: shirly פורסם: 03.11.20, 04:27

מרכיבים: מתאים לכ 4-5 סועדים  חצי קילו בשר טחון / עוף טחון / שילוב של

המשכ/י לקרוא...

מתכון החודש בשר מפורק של עז תלם

מאת: shirly פורסם: 07.10.20, 11:36

מתכון בשר מפורק (הכנה בסיסית) בסיס שמספיק ל8-12 מנות, בשרי, 15 דקות עבו

המשכ/י לקרוא...

שוק טלה חגיגית

מאת: shirly פורסם: 06.10.20, 01:54

שוק טלה חגיגית  (מתכון מאת הילית סביר צידון ) שוק טלה עם עצם משוחרר

המשכ/י לקרוא...
0r9a9615
Back top top דילוג לתוכן