Skip to Content Contact Us

Img106

שוק טלה ברימונים מייפל וחבושים מתכון מאת רותם ליברזון

share

מצרכים

שוק טלה במשקל 3 קילו עם עצם משוחררת בפנים

למרינדה

2 כפות גדושות רכז רימונים
4 כפות מייפל איכותי
3 כפות סויה
כפית פלפל שחור גרוס
3 שיני שום כתושות
לחבושים

2 חבושים קלופים וחתוכים לרבעים או שמיניות בלי הגרעינים
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס

לסלט

חבילת כוסברה או פטרוזליה קצוצה גס
חופן גרעיני רימון
מלח פלפל
שמן זית ולימון
אופן ההכנה

מכינים את המרינדה, מערבבים היטב את כל המרכיבים ומורחים את הרוטב היטב על גבי שוק הטלה. מניחים במקרר לפחות לכמה שעות עדיף לילה.
במחבת עם שמן זית צולים מכל הצדדים את החבושים עד להזהבה , מפלפלים וממליחים אותם. שומרים בצד
מכניסים את שוק הטלה לתנור שחומם מראש על חום של 250 מעלות ללא מכסה 10 דקות מכל צד. מנמיכים את החום ל 150 מוסיפים כוס מים רותחים לתבנית הצליה ואת החבושים הצלויים, מכסים את התבנית וממשיכים לצלות על חום של 150 מעלות לעוד שעתיים שלוש (תלוי בגודל הנתח) או עד שהנתח רך מאד. אפשר גם לצלות פתוח בחום של 200 עוד כשעה כדי לקבל נתחים ורודים.
מוציאים את העצם בקלות.
מניחים לנתח לנוח כ 20 דקות לפחות כדי שיספוג את המיצים, פורסים פרוסות דקות ומניחים בקערת הגשה, יוצקים מהרוטב שנוצר בתחתית התבנית.
מכינים סלט ירוקים, מערבבים את כל המרכיבים מתבלים ומניחים מעל פרוסות הטלה. מגישים לשולחן בגאווה

חג שמח

כתבות נוספות:

מתכון לפיג'ואדה חמין ברזילאי

מאת: shirly פורסם: 23.11.21, 05:22

400 גרם שעועית שחרה מושרית במים 24 שעות קודם 1 ק"ג אונטריב (צלעות עג

המשכ/י לקרוא...

מתכון לחמין "טבית"

מאת: shirly פורסם: 23.11.21, 05:09

חמין טביט מצרכים : 4 בצלים בינוניים קצוצים שמן זית 2 כוסות אורז מוטי

המשכ/י לקרוא...

מתכון ל "סחינה" חמין מרוקאי

מאת: shirly פורסם: 23.11.21, 04:55

1 ק"ג אוסובוקו עגלה (3-4 פרוסות ) 3 בצלים קצוצים 400 גרם חיטה מוטי רסק

המשכ/י לקרוא...
Back top top
דילוג לתוכן