fbpx Skip to Content Contact Us

אוסובוקו. צילום עז תלם

תבשיל אוסובוקו עגלה ברוטב עגבניות וירקות של עז תלם

share

מתכון תבשיל אוסובוקו בירקות שורש ועגבניות מתכון מאת עז תלם

3-4 מנות, בשרי + ללא גלוטן, 20-30 דקות עבודה, 3 שעות זמן כולל

מצרכים:

1 ק"ג (3 פרוסות יפות) אוסובוקו טרי או מופשר (אני הזמנתי ממרינדו)
2 כפות שמן זית
2-3 גזרים בגודל בינוני, קלופים
2 בצלים בגודל בינוני, קלופים
2-3 גבעולי סלרי (כולל העלים)
3-4 שיני שום, קלופות
כפית אורגנו מיובש או עלים מ-4-5 גבעולי טימין
1 כף רסק עגבניות
1 כוס 150 מ"ל יין לבן (אפשר גם חצי כוס), ואפשר גם יין אדום)
3 עגבניות טריות ויפות
2-3 כוסות מים
כפית מלח
כפית סוכר לבן או חום (רשות)

אופן הכנה:

הכנות:

  • מייבשים את הנתחים היטב בעזרת מגבת נייר.
  • בעזרת סכין חדה עושים 3 חתכים בעומק 1/2 ס"מ בכל אחת מפרוסות האוסובוקו (עוזר לו לשמור על מראה יפה בהגשה).
  • חותכים את הבצל, הגזר והסלרי לקוביות קטנות (אפשר גם לקצוץ אותם במעבד מזון חשמלי או ידני). אל עלי הסלרי קוצצים דק, את השום פורסים ואת העגבניות חותכים לקוביות.

מתחילים לבשל:

  • מחממים את שמן הזית בסיר רחב ושטוח. שמים בסיר את הנתחים וצורבים 2-3 דקות מכל צד עד הזהבה יפה.
  • מוציאים לצלחת.
  • מוסיפים את הירקות (בצל, גזר, סלרי, שום) לסיר ומטגנים אגב ערבוב 2-3 דקות, עד שהתרככו מעט. מוסיפים את עלי האורגנו, רסק העגבניות והיין הלבן ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים מעל להבה גבוהה עד שהיין התאדה כמעט לחלוטין.
  • מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת המים ומביאים לרתיחה.
  • טועמים ומתבלים במלח לפי הטעם. אם מרגיש לכם טיפה חמוץ, מוסיפים את הסוכר. אפשר להוסיף גם כפית פלפל שחור גרוס אם בא לכם.

הכנה על הכיריים:

  • מחזירים את נתחי האוסובוקו הצרובים (עם המיצים שנגרו מהם) לסיר, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה 3 שעת או עד שהבשר נימוח.
  • אם נראה שהסיר מתייבש, מוסיפים עוד מים.

הכנה בתנור:

  • מעבירים את הרוטב לתבנית עמוקה (עדיף כזו שתוכל לשמש אתכם גם להגשה). שמים בתוך הרוטב את נתחי האוסובוקו (עם המיצים שנגרו מהם) ואוטמים את התבנית בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום.
  • אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות (חום עליון תחתון רגיל או טורבו) 3 שעות או עד שהבשר נימוח (אפשר גם ב120 מעלות 6 שעות).
  • בהגשה אפשר לפזר מעל עשבי תיבול קצוצים שאוהבים כמו בצל ירוק או פטרוזיליה, ולהגיש עם פירה, קוסקוס או אורז
    אוסובוקו. צילום עז תלם
    אוסובוקו. צילום עז תלם
    כיף להגיש למרכז השולחן. צילום עז תלם
    כיף להגיש למרכז השולחן. צילום עז תלם
    אוסובוקו נכנס ואז אוטמים ושולחים לתנור. צילום עז תלם
    אוסובוקו נכנס ואז אוטמים ושולחים לתנור. צילום עז תלם
    כיף להגיש למרכז השולחן. צילום עז תלם
    כיף להגיש למרכז השולחן. צילום עז תלם
    אוסובוקו נכנס ואז אוטמים ושולחים לתנור. צילום עז תלם
    אוסובוקו נכנס ואז אוטמים ושולחים לתנור. צילום עז תלם

    שיספגו את כל הרוטב.

כתבות נוספות:

צ'יפס וסוכריות בקר ברוטב מייפל מאת אסי רוז

מאת: shirly פורסם: 03.11.20, 04:27

מרכיבים: מתאים לכ 4-5 סועדים  חצי קילו בשר טחון / עוף טחון / שילוב של

המשכ/י לקרוא...

מתכון החודש בשר מפורק של עז תלם

מאת: shirly פורסם: 07.10.20, 11:36

מתכון בשר מפורק (הכנה בסיסית) בסיס שמספיק ל8-12 מנות, בשרי, 15 דקות עבו

המשכ/י לקרוא...

שוק טלה חגיגית

מאת: shirly פורסם: 06.10.20, 01:54

שוק טלה חגיגית  (מתכון מאת הילית סביר צידון ) שוק טלה עם עצם משוחרר

המשכ/י לקרוא...
0r9a9615
Back top top דילוג לתוכן