Skip to Content
המחירון והמבצעים באתר אינם כוללים את רשת מרינדו GO
04-9120182

צלעות טלה חשופות על בצלים ממולאים מאת הילית סביר צידון

צלעות טלה חשופות על בצלים ממולאים/הילית סביר צידון

לצלעות: שדרת צלעות חשופה 

מלח

פלפל

טימין

2-3 תפוחי אדמה פרוסים לתחתית הסיר

כוס פירות יבשים אורגניים (תאנה, משמש, שזיף)

 

לבצלים הממולאים:

4 בצלים גדולים

1.5 כוסות אורז בסמטי

חופן פטרוזיליה ושמיר קצוצים

1/2 כפית בהרט

חצי כוס צנובר

כף רכז רימונים

 

נרתיח סיר מים

נחתוך את הבצלים לאורכם עד החצי (עד הלב)

ונבשל אותם כ 20-30 דקות במים הרותחים עד התרככות.

נפריד את הבצלים לגלדים.

נכין את מלית הבצלים ע״י ערבוב כל מרכיביה.

נמלא כל עלה (גלד) בצל במעט מהמלית.

 

לרוטב:

4 כפות רכז רימונים איכותי

4 כפות שמן זית 

3-4 כוסות מים

כפית בהרט

מלח / פלפל שחור 

 

חצי כוס פירות יבשים

נערבב את כל מרכיבי הרוטב. למעט הפירות היבשים.

 

נשמן בשמן זית סיר רחב.

נניח את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית הסיר

נניח את הבצלים הממולאים מעל תפוחי האדמה ונפזר בינהם את הפירות היבשים.

נערבב את מרכיבי הרוטב וניצוק על הבצלים כך שיכוסו.

נזרע את הפירות היבשים בין הבצלים

נביא לרתיחה ונבשל על אש קטנה כ 10 דקות

 

בינתיים נכין את הצלעות

נלטף כל צלע בשמן זית נתבל במלח, פלפל ותימין

נטגן בשמן זית את הצלעות משני צידיהם עד קבלת צבע שזוף יפה.

 

כשסיר הבצל סיים בישול של 10 דקות

נעביר לתנור לעוד 10 דקות על 180 מעלות

נוציא ונניח את הצלעות מעל הבצלים ונחזיר לתנור ל 20 דקות נוספות על 180 מעלות.

 

נוכל לפזר מעל גרגרי רימון טריים, פטרוזיליה, תימין וכו’

בתאבון 🙂

 

בחזרה למעלה
דילוג לתוכן